FĂRĂ PRECEDENT Ministrul Sorina Pintea propune ca un serviciu SECRET să gestioneze Registrul Naţional de Transplant

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  134

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că a propus consiliului științific ca serverele și softul Registrului Național de Transplant să fie plasate în custodia STS pentru a fi eliminate orice discuții vizavi de SRL-urile care gestionează acest aspect, anunță MEDIAFAX.

Sorina Pintea a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Ministerul Sănătății că a venit cu propunerea spre consiliul științific ca gestionarea Registrului Național de Transplant să treacă în administrarea STS de la SRL-uri.

Citește și: Liviu Dragnea s-a retras în carapace! Informații din camera de la Rahova

„Am propus şi consiliul ştiinţific aprobat ca gestionarea Registrului Naţional de transplant – serverele şi softul să fie în custodia STS ca să nu mai existe nicio discuţie vizavi de SRL-urile care gestionează aceste lucruri” , a spus ministrul.

Citește și: Andrei Caramitru profețește că PNL, PMP și UDMR vor trăda! ‘Vor dispărea strategic la vot’

Ministrul Sănătății a precizat și că nu există niciun motiv valid pentru care o persoană, parte din Agenția de Transplant, să poată avea acces la registrele regionale, însă publicarea pe site a criteriilor de alocare este una esențială.

Citește și: EXCLUSIV – Moțiunea de cenzură. Barna: UDMR a confirmat că va vota / Korodi: Singura variantă – Guvern în jurul PNL / Turcan: Încă nu avem suficiente voturi

„Pe de altă parte aceste registre regionale sunt gestionate de acel coordonator, iar pacientul are o parolă şi poate să intre oricând să vadă care este statusul dosarului său. Dar publicarea criteriilor de alocare pe site pentru mine este esenţială. Criteriul urgenţei primează. Aceste criterii de alocare în ceea ce priveşte registrul, eu am optat să fie preluat de STS, vom avea o discuţie în acest sens”, a conchis Sorina Pintea.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *