Lucrări de securitate la aeroport și gărzi dublate la Spitalul din Sibiu cu ocazia Summit-ului

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  140

Gărzile la Spitalul din Sibiu vor fi dublate, în perioada 8 – 9 mai, cu ocazia Summit-ului, Consiliul Județean alocând unității medicale 250.000 de lei în plus. Totodată, la Aeroportul Sibiu se fac revizii la echipamentele de securitate și reparații la sistemul de securitate video, potrivit Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, miercuri, că investițiile pentru instituțiile din subordine, implicate în Summit-ul din 9 mai, au început încă de anul trecut.

„Sunt câteva alocări bugetare pentru Summit-ul din luna mai pentru că nu au existat alocări de la un buget național și atunci, pentru a îmbunătăți condițiile din instituțiile respective, am alocat bani încă de anul trecut. (…) Spitalul Județean derulează o serie de acțiuni de igienizare și reparații curente, reorganizarea cabinetului de resuscitare UPU, urmărind inclusiv mărirea numărului de paturi, recompartimentarea holului de acces în și din UPU către lift, izolare hol tehnic și cale de acces. Sunt chestiuni care țin de o mai bună prezentare a spitalului în condițiile în care cineva are nevoie, Doamne ferește, de îngrijiri medicale”, a spus Cîmpean.

În total, Consiliul Județean alocă pentru cheltuielile cu spitalul, în perioada Summit-ului, suma de 250.000 lei în plus. În aceste sume s-a prevăzut dublarea gărzii în perioada lucrărilor Summit-ului.

Citește și: Sorina Pintea, gest de frondă la adresa lui Iohannis – ce a făcut ministrul Sănătății după acuzațiile președintelui: ‘Am avut parte de o surpriză plăcută’

„Vom avea cheltuieli legate de dublarea gărzilor în perioada 8 – 9 mai. Practic, în plus față de obicei, pentru aceste lucruri la Spitalul Județean bugetul va fi cu 250.000 lei mai mare”, a declarat Daniela Cîmpean.

De asemenea, pentru lucrări urgente la Aeroportul Internațional Sibiu s-a alocat, în plus, peste bugetul normal, suma de 220.000 lei.

„Banii s-au alocat pentru lucrări ce țin de securitate. Vorbim de automatizarea porților, revizii tehnice la echipamente securitate, reparații sistem de securitate video și control acces, stâlpi, bandă retractabilă, reparare fluxuri. Pe operațional, pentru că nu s-au achiziționat scări și mașini cu girofar, avem buget pentru a închiria astfel de echipamente”, a detaliat președintele CJ Sibiu.

Întrebată dacă lucrările vor fi terminate până în preajma Summit-ului, Daniela Cîmpean a dat asigurări că nu vor fi probleme.

Potrivit acesteia, în total, Consiliul Județean Sibiu a alocat pentru lucrări urgente de care era nevoie pentru desfășurarea Summit-ului suma de 500.000 de lei.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *