Medicii suceveni aflați în izolare vor primi asistență psihologică

  Top Tabu
  28/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru Medicii suceveni aflați în izolare vor primi asistență psihologică

Voluntari din cadrul filialei Suceava a Colegiului Psihologilor din România vor acorda asistenţă psihologică specializată, prin telefon, cadrelor medicale aflate în izolare la domiciliu, în contextul epidemiologic cauzat de evoluţia SARS CoV 2, a anunţat, sâmbătă, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan.

Prefectul a precizat că iniţiativa, concretizată după discuţii purtate cu echipa de medici de la Iaşi, coordonată de prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, şef al UPU-SMURD Iaşi, a avut în vedere aspectele privind recuperarea psihologică a cadrelor medicale aflate în autoizolare.

Pentru această activitate de sprijin s-au înfiinţate două grupuri de consiliere psihologică.

Unul dintre grupurile de suport este coordonat de consilierul judeţean Tudor Plăcintă? a cărui soţie este asistentă medicală şi continuă munca la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, alături de alte sute de colegi.

Un al doilea grup este coordonat de prorectorul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, instituţia academică angajată în lupta pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19.

”În acest context, le suntem recunoscători voluntarilor pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă pentru mulţi dintre suceveni. Este o activitate extrem de oportună şi cu siguranţă îi va ajuta pe cei aflaţi în izolare”, transmite prefectul de Suceava.

Sursa


About