Breaking News

Premierul Viorica Dăncilă: ‘Investiția pentru spitalul regional din Cluj este estimată la 2.5 miliarde de lei’

  Top Tabu
  09/09/2019
  Comentariile sunt închise pentru Premierul Viorica Dăncilă: ‘Investiția pentru spitalul regional din Cluj este estimată la 2.5 miliarde de lei’

Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că spitalul regional de urgență din Cluj va fi dotat cu aparatură medicală și echipamente de cea mai înaltă performanță și cu heliport. Premierul a precizat că investiția este estimată la 2.5 miliarde de lei, anunță MEDIAFAX.

Citește și: USR-PLUS vrea să provoace un dezastru pentru Guvernul Dăncilă! Lovitura pregătită

„Spitalul regional de urgență din Cluj Napoca, o investiție estimată la peste 2,5 miliarde de lei, va fi dotată cu aparatură medicală și echipamente de cea mai înaltă performanță și cu heliport. În premieră, noul spital va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Are la bază conceptul de clădire verde care presupune o construcție nouă sustenabilă, durabilă și va oferi servicii integrate de înaltă calitate pentru pacienți”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat că Guvernul pregătește, de asemenea, aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru unitatea medicală din Craiova.

„Facem pași importanți și în privința îmbunătățirii infrastructurii medicale, zilele trecute am participat împreună cu doamna ministru Sorina Pintea la recepția spitalului orășenesc din Mioveni, prima unitate medicală construită în ultimii 30 de ani. Astăzi (luni-nr.) luăm încă o decizie importantă pentru construcția spitalului regional de urgență Cluj Napoca obiectiv ce va duce la îmbunătățirea condițiilor medicale pentru întreaga zonă. După ce în luna mai a acestui an am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional de urgență Iași, astăzi facem același lucru pentru spitalul regional de urgență Cluj Napoca, iar mâine (marți-nr.) la Craiova se va desfășura dezbaterea publică pentru obținerea acordului de mediu necesar construirii spitalului regional din această zonă”, a afirmat Dăncilă.

Citește și: Solicitare urgentă în cazul Caracal! Mutarea făcută azi

Totodată, șeful Executivului a susținut că România va depune cererile de finanțare la Bruxelles pentru construirea spitalelor regionale.

„Așadar Guvernul României acționează consecvent, etapă cu etapă pentru construirea spitalelor regionale, cu finanțare europeană și națională așa cum ne-am angajat. Mai departe vom depune cererile de finanțare la Bruxelles și avem în vedere organizarea procedurilor de licitație și demarare a construcției pentru spitalele din Iași și Cluj”, a conchis Dăncilă.

Sursa


About