Președintele Federației Sanitas a EXPLODAT la adresa Sorinei Pintea: Operațiunea pacientul acoperit, INUTILĂ, de imagine

  Top Tabu
  17/07/2019
  Comentariile sunt închise pentru Președintele Federației Sanitas a EXPLODAT la adresa Sorinei Pintea: Operațiunea pacientul acoperit, INUTILĂ, de imagine

Președintele Federației Sanitas București, Viorel Hușanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că operațiunea care vizează trimiterea unor „pacienți acoperiți” în spitalele românești este „doar o măsură de imagine a doamnei ministru și a ministerului”, ea nefiind justificată acum.

Presedintele Federației Sanitas București, Viorel Hușanu, a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că măsura trimiterii „pacientului acoperit” în spitalele românești, promovată de Ministerul Sănătății, „este doar o măsură de imagine a doamnei ministru și a ministerului”.

Citește și: Viorica Dăncilă, TUR DE FORȚĂ în Ardeal – Președintele PSD va purta negocieri fierbinți cu președinții de organizații

„Nu se justifică în acest moment. Nu am auzit în ultima vreme să se condiționeze mai des decât în trecut actul medical, din contră. Sunt din ce în ce mai rare cazurile în care personalul medical ar condiționa acest act medical. Eu cred că este doar o măsură de imagine”, a menționat Hușanu.

Potrivit aceleiași surse, acest demers nu ar trebui să fie inclus în preocupările Ministerului Sănătății, întrucât există alte instituții ale statului în a căror competență intră aceste lucruri.„Ministrul Sănătății ar trebui să se ocupe din punctul meu de vedere cu altceva, iar eu, sau noi, Federația Sanitas am semnalat și foarte multe discriminări salariale, foarte multe situații în care în spitale nu au cu ce să lucreze, nu au materiale sanitare, nu au aparatură, nu au medicament. Cu asta ar trebui, din punctul meu de vedere, să se ocupe Ministerul Sănătății”, a declarat președintele Federației Sanitas București.

Viorel Hușanu a precizat faptul că aceste practici de condiționare a actului medical de către anumiți reprezentanți ai corpului medical reprezintă cazuri tot mai izolate în ultima perioadă. „Probabil, de fapt, cu siguranță se întâmplă și lucruri de acest gen, sunt încă colegi de ai noștri medici, asistenți, brancardieri care probabil condiționează actul medical (…) Alte instituții ale statului ar trebui să-și facă treaba pe zona aceea, pentru că nu e o situație nouă. E o situație izolată, dar e de când e lumea și pământul, unii colegi mai condiționază. Dar, repet, e treaba altor organe, nu a ministrului Sănătății”, spune Hușanu.

Președintele Federației SANITAS București a concluzionat spunând că această nouă măsură nu va afecta în vreun fel medicii. „Repet, sunt cazuri izolate. Cei care au făcut, probabil o să facă în continuare sau nu, sper eu, dar majoritatea colegilor mei munceau până acum, vor munci în continuare, se vor dedica pacientului, deci nu îi vor afecta cei din minister cu aceste măsuri”, a conchis Hușanu.

Reacția președintelui Federației Sanitas București vine după ce ministrul Sănătăţii a declarat că tot mai multi pacienți i se adresează chiar ei pentru a se plânge de fapul ca încă sunt angajaţi în sistemul de sănătate de stat care cer mită astfel că vor fi trimiși pacienţi „sub acoperire”, care vor intra în spitale pentru a-i „demasca” pe medicii sau asistentele care cer mită.

Trimiterea ”pacienţilor sub acoperire” în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni.

„În acest moment, o persoană a părăsit spitalul. (…) Este o parte a strategiei anticorupţie pe care trebuie să o aplicăm, iar în momentul în care gradul de satisfacţie al pacientului scade, până la urmă trebuie să luăm cu toţii nişte măsuri şi trebuie să ne ridicăm şi noi semne de întrebare. (…) Pentru unii care nu respectă nişte reguli nu trebuie să sufere toţi care lucrează în sistemul medical. Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm”, a declarat Sorina Pintea, la România TV.

Sursa


About