Reacția Sorinei Pintea la situația revoltătoare din Timișoara: Pacienții să fie redirecționați la alte centre

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  88

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, după ce Secția de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timișoara a fost suspendată, întrucât nu a obținut un aviz pentru aparatele folosite, că spitalul nu a anunțat-o de acest fapt, iar pacienții trebuie să primească tratament, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, în contexul în care activitatea Secției de Radioterapie din Timișoara din cadrul Spitalului Municipal din Timișoara a fost suspendată de miercuri, întrucât spitalul nu a obținut un aviz pentru aparatele folosite, că acesta nu se află în subordinea Ministerului Sănătății. Ea a menționat și faptul că este de datoria spitalului să urmărească „modul în care se eliberează acele autorizații”.

Citește și: Mihai Fifor a luat foc după votul din Parlament: ‘Câtă demagogie! Să îi trimiteți la plimbare’

„Ei ( spitalul, n.r) au depus niște documente la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). CNCAN-ul nu e în subordinea Ministerului Sănătății (…) Nici spitalul, nici CNCAN-ul nu sunt în subordinea mea (…) Spitalul Municipal nu mi-a sesizat decât astăzi ( joi, n.r) această situație. Eu nu pot să știu când expiră autorizațiile tuturor spitalelor din țară și nu cred că e treaba ministrului. Până la urmă spitalul trebuie să urmărească modul în care se eliberează acele autorizații”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul a mai precizat și faptul că în aceste condiții pacienții ar trebui „redirecționați spre alte centre din țară”.

Secția de Radioterapie din Timișoara, care funcționează în cadrul Spitalului Municipal din Timișoara, pe strada Mărășești din orașul de pe Bega, a fost închisă, iar sute de bolnavi au fost trimiși acasă fără a avea alte variante de tratament. Secția de Radioterapie de la Timișoara deservește cinci județe.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *