Rujeola face ravagii în România: 132 de cazuri noi au fost confirmate în ultima săptămână

  Top Tabu
  10/08/2019
  Comentariile sunt închise pentru Rujeola face ravagii în România: 132 de cazuri noi au fost confirmate în ultima săptămână

Încă 132 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în 16 județe și în București, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, potriivit Mediafax.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 9 august, a ajuns la 18.065, dintre care 64 de decese.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

În perioada 3 august – 9 august, au fost raportate încă 132 de cazuri de rujeolă în 16 judete și în municipiul București, cele mai multe înregistrându-se în județele Suceava (41), Neamț (22), Sălaj (19), Teleorman (11) și Brașov (10).

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Sursa


About