Scandal URIAȘ la Spitalul CFR – Un deputat USR acuză un medic de familie că a operat 10 ani pacienți, susținând că e oftalmolog

  Top Tabu
  11 months ago
  0
  219

Vicepreședintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu (USR), a cerut ministrului Sănătății să trimită Corpul de Control la Spitalul CFR Cluj-Napoca pentru a verifica modul în care un medic de familie ar fi operat timp de 10 ani pacienți susținând că e otftalmolog, scrie Mediafax.

Citește și: Elena Udrea, IEȘIRE BOMBĂ, în toiul nopții, la adresa ÎCCJ: ‘Nu vă lăsați păcăliți. Propaganda din statul paralel a devoalat acest plan’

Potrivit unei interpelări depuse de Emanuel Ungureanu la adresa ministrului Sănătății, Sorina Pintea, Corpul de Control al ministerului trebuie să se verifice și „relația suspectă” dintre o clinică privată de oftalmologie și Spitalului CFR Cluj-Napoca.

„În legătură cu situația consultațiilor și a intervențiilor chirurgicale oftalmologice efectuate ilegal de către un medic la Spitalul CFR Cluj-Napoca vă rog să trimiteți în regim de urgență Corpul de Control al Ministerului Sănătății și reprezentații Casei Naționale de Asigurări pentru a verifica relația suspectă dintre o clinică privată și secția de Oftalmologie a Spitalului CFR Cluj-Napoca din ultimii 10 ani. Vă rog să verificați dacă, în ultimii 10 ani, doamna Crina Melania Nistor a consultat sau operat în mod ilegal pacienți cu diferite afecțiuni ale ochiului, însușindu-și în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog, până în luna octombrie a anului 2018 când a primit dreptul acesta. Vă rog să verificați dacă doamna doctor Nistor ar fi pretins că are calitatea de medic oftalmolog, până în luna octombrie 2018, în interacțiunile cu pacienții, la Spitalul CFR sau la clinicile private deținute de familia Nistor în Câmpia Turzii, Târgu Lăpuș sau Clinica Optinis”, se arată în documentul citat.

De asemenea, deputatul a cerut și verificarea protocoalelor operatorii astfel încât să se determine dacă prezența medicului Crina Nistor a fost consemnată în foile de observație și dacă aceasta și-a luat examenele de specialitate în condițiile stabilite de lege.

Emanuel Ungureanu a explicat că a vizitat, recent, Spitalul CFR Cluj-Napoca pentru a evalua nevoia de finanțare a unității și a fost abordat, spontan, de câțiva pacienți care erau internați pe secția de Oftalmologie care i-au relatat „modul inuman în care au fost tratați în sala de operație de un medic specialist oftalmolog pe nume Crina Melania Nistor”.

„Unul dintre aparținători mi-a povestit despre bunica lui care ar fi fost lovită peste cap de către această doamnă doctor, care operează în mod curent, în aceeași sală, împreună cu oftalmologul Marius Cristian Nistor, soțul Crinei Melania Nistor. Motivul acestui gest incalificabil de brutalitate ar fi fost acela că doamna Nistor a sesizat o mișcare a bolnavei în timpul procedurii schimbării de cristalin efectuate de către soțul său. Din informațiile pe care le dețin, doamna Crina Melania Nistor nu are dreptul să opereze sau să facă consultații oftalmologice în Spitalul CFR deorece nu are un contract semnat cu această unitate sanitară”, a precizat deputatul.

Potrivit acestuia, din discuțiile pe care le-a avut ulterior cu alți pacienți care pretind că au văzut-o în sală pe Crina Nistor operând ca prima sau a doua mână, alături de soțul său, se ridică suspiciunea că acest medic ar fi operat sau ar fi consultat în calitatea falsă de medic specialist oftalmolog, cu mulți ani în urmă și înainte ca aceasta să intre în programul de rezidențiat în oftalmologie.

„Doi pacienți consultați de Crina Nistor la cabinetul din Câmpia-Turzii și cel din Târgu Lăpuș, susțin că doamna doctor ar fi pretins în fața pacienților că ar fi medic specialist oftalmolog cu mulți ani înainte de a avea această calificare, ceea ce înseamnă că ea a practicat această meserie fără să fie calificată. Mai mult decât atât, nu este clar dacă doamna doctor ar fi practicat vreodată medicina de familie, prima specializare a doamnei doctor. Nu am găsit informații care să indice dacă și unde a practicat Crina Nistor specialitatea medicină de familie”, a susținut Emanuel Ungureanu.

Acesta a subliniat că situația este una incredibilă, în condițiile în care un medic care nu a practicat niciodată medicina de familie, ar fi pretins în mod fals, în ultimii 10 ani că este medic oftalmolog doar pentru a direcționa, de la cabinetele private deținute împreună cu soțul acestei,a pacienții către Spitalul CFR.

„Acolo, ulterior, îi opera, în mod ilegal, ca mâna întâi sau a doua, împreună cu soțul ei, medic oftalmolog calificat și autorizat să efectueze intervenții chirurgicale oftalmologice pe secția Oftalmologie a Spitalului CFR”, a menționat Ungureanu.

Deputatul USR a acuzat și „relația bolnavă” dintre Clinica Optinis și Spitalul CFR Cluj-Napoca, această clinică privată fiind deținută de familia Nistor și situată vis a vis de Spitalul CFR Cluj-Napoca.

”În cabinetul din spital, soții Nistor au plasat la vedere, ca reclamă, fluturași informativi despre serviciile clinicii private, administrată de cei doi. Pacienții se plâng că plătesc sume foarte mari, până la 700 de lei pentru fire de sutură la clinica privată a familiei Nistor și apoi procedura se efectuează la clinica de stat, pe modelul patentat de Mihai Lucan. Aceeași bolnavi se declară nemulțumiți de sumele uriașe plătite pe un cristalin, la privat, în condițiile în care, intervenția chirurgicală se efectuează tot la stat”, a mai explicat Ungureanu.

Mai mult decât atât, în timpul în care pacienții figurează ca internați la Spitalul CFR, pe secția de Oftalmologie, pe baza unui bilet de trimitere, aceștia sunt îndrumați să efectueze investigații suplimentare, gen, tomograf spectral de retină, la clinica privată a familiei Nistor.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul Spitalului CFR Cluj-Napoca, Călin Vlad, a refuzat să comenteze interpelarea depusă de Emanuel Ungureanu, susținând că singurul abilitat este Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *