Sorina Pintea, anunț după măcelul de la Spitalul Săpoca: ‘Sunt 45 de posturi aprobate, buget există’

  Top Tabu
  20/08/2019
  Comentariile sunt închise pentru Sorina Pintea, anunț după măcelul de la Spitalul Săpoca: ‘Sunt 45 de posturi aprobate, buget există’

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Brăila, că Spitalul din Săpoca, unde un pacient a omorât cinci persoane și a rănit opt, are un buget care i-ar permite să facă angajări, unitatea având 45 de posturi aprobate, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Șeful INML face anunțul! Rezultatele au fost doar preliminare, continuăm expertizele

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, într-o conferință de presă la Brăila, că nu există justificare în privința lipsei de personal de la Spitalul din Săpoca, deoarece unitatea medicală are aprobare și buget pentru 45 de posturi.

„Există posturi aprobate de Ministerul Sănătăţii, am înţeles că vineri apăruseră posturile pe care spitalul urmează să le scoată la concurs. Eu le-am sugerat să scoată toate posturile aprobate la concurs, pentru că sunt 45 de posturi aprobate. Dacă nu era aprobare, nu erau finanțate, era o mare problemă. Ei spuneau că nu au buget, dar buget există. Cei de acolo ştiau că ministerul le plăteşte salariile. Nici vorbă, nu ministerul face aceste plăţi”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Citește și: Andrei Caramitru îi arată colții lui Moise Guran: ‘Are o postare halucinantă’

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a aflat marți la Brăila pentru a participa la inaugurarea unui bloc ANL pentru specialiștii din sănătate. Clădirea aflată pe un bulevard din apropierea Spitalului Județean Brăila a costat două milioane de lei. Imobilul are trei etaje și 31 de apartamente cu 1, 2 și 3 camere, dotate cu centrală termică.

Sursa


About