Sorina Pintea cere dovezi, după ce avocatul Daniel Ionașcu a spus că sunt peste 3.000 de medici falși în România: ‘Are obligația să anunțe organele competente’

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  124

Sorina Pintea a reacționat la declarația avocatului lui Matteo Politi potrivit căreia în România sunt 3.000 de medici falși și a subliniat că afirmația este gravă însă, dacă există dovezi, are obligația să informeze organele competente. Ministrul Sănătății spune că afirmațiile dăunează pacienților.

„Ministerul Sănătății nu deține informația că ar exista medici falși care profesează în România. Dacă cineva deține informații că astăzi sunt medici falși care oferă servicii medicale în sistemul public sau privat de sănătate, are obligația să anunțe organele competente, acest lucru punând în pericol viețile pacienților. În urma cazurilor depistate în care persoane profesau meseria de medic cu parafe acordate ilegal, Ministerul Sănătății a demarat un control la Direcția de Sănătate Publică București în cadrul căruia au fost verificate toate codurile de parafă eliberate de această institutie din anul 2018 până în februarie 2019. De asemenea, astfel de controale au fost derulate în mai multe direcții de sănătate publică județene”, informează instituția, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Potrivit sursei citate, pentru a evita situațiile ca și alte persoane care nu indeplinesc condițiile necesare să practice medicina în România, Ministerul Sănătății a elaborat un Ordin de Ministru care se află în prezent în transparență decizională

și care reglementează condițiile necesare pentru angajarea medicilor în sistemul de sănătate public și privat.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

„Facem mențiunea că lista cu codurile de parafa eliberate la nivel național este elaborată de centrul de calcul al Ministerului Sănătății și nu poate fi făcută publică deoarece conține date cu caracter personal”, mai arată Ministerul.

“Mi se pare extrem de gravă afirmația conform căreia astăzi ar exista în sistemul de sănătate din România 3000 de medici falși. Dacă există dovezi în acest sens, dacă cineva știe că există o singură persoană care astăzi practică medicina fără a avea acest drept, are obligația de a informa imediat organele competente. Astfel de afirmații fără dovezi fac foarte mult rău pacienților, a căror încredere în personalul medical poate fi zdruncinată. Pe de alta parte, suspiciunile create astfel afectează și medicii care fac tot ce le stă în putință pentru sănătatea noastră. Am luat măsuri îndată ce am aflat despre primul caz în care o persoana și-a obținut ilegal codul de parafă, astfel încât să nu mai existe posibilitatea creării de breșe în sistem. Este vorba chiar despre persoana pe care o apară astăzi domnul avocat Daniel Ionascu, cel care afirma că sunt alte mii de medici în situația clientului său” , a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Citește și: Surse Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Cine e omul susținut de Viorica Dăncilă

Precizările vin după ce, sâmbătă seară, Daniel Ionașcu, avocatul lui Matteo Politi – cel despre care crede că a operat fără drept – a declarat, la Antena 3, că sunt peste 3.000 de medici falși în România.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *