Sorina Pintea întâlnire cu Sayin Maine Erdogan, prima doamnă a Republicii Turcia

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  111

Această deosebită întrevedere are loc la Istanbul, unde în perioada 24-27 aprilie 2019 se desfășoară Al doilea Congres internațional de medicină, congres la care România a fost invitată să participe prin prezența doamnei Sorina Pintea, ministrul sănătății.

Citește și: Decizie NEAȘTEPTATĂ pentru Augustin Lazăr, pe final de mandat – ANUNȚUL Curții de Apel Alba în procesul Lazăr – Ministerul JusCtiției

Cu această ocazie domnul Fuat Oktay, Vicepreşedintele Republicii Turcia, împreună cu ministrul sănătății, respectiv domnul Fahrettin Koca, în calitate de gazde vor prezida reuniunea.

Invitația din partea autorităților turce vine în virtutea menținerii și perfecționării relațiilor economico – diplomatice având scop, printre altele, sublinierea încă o dată a importanţei pe care ambele state o acordă pentru cooperarea în domeniul sănătăţii dintre cele două ţări, în mod special pentru Acordul de Cooperare în domeniul investițiilor în sănătate (semnat în octombrie 2018), ce are ca obiectiv principal – construirea spitatului regional la Constanța.

La acest eveniment participă mai mulți înalți oficiali ai Republicii Turcia, miniștri, secretari de stat, profesori savanți în domeniul sănătății, dar și oficiali reprezentați ai țărilor Uniunii Europene, cât și oficiali ai țărilor din Asia de Sud -Vest.

În data de 25 aprilie va avea loc o vizită de lucru la spitalul Ankara City Hospital, spital ce deține un număr impresionant de paturi – 3711, se afla in capitala Ankara fiind unul dintre cele mai mari din lume.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *