Tokyo, venim! Urmașele Elisabetei Lipă și ale ”flotilei de aur” a României trag la rame și la vâsle pentru medalii la olimpiada de la anul și învață… japoneza

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  84

În vremurile în care nu ne mai pasă parcă de sport și de modelele pe care le propune în viață, în vremea în care ne guvernează chiar și fără să vrem banul, mai sunt copii frumoși pentru care visul lor în viață este unul singur. Să li se cânte imnul la olimpiadă. Dacă i-am căuta mai bine, am descoperi că sunt mulți, destul de mulți, și că nu le lipsește nici dorința, nici talentul. Au doar nevoie de încurajare, că se poate.

Poate că doi dintre acești copii atrași de mirajul spiritului olimpic sunt chiar tinerele campioane de la canotaj. Simona Radiș și Ancuța Bodnar mai păstrează parcă acea candoare și  inocență a copilăriei, deși sunt deja senioare cu acte-n regulă și cu medalii. Sunt deja calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo și nu lasă niciun detaliu la întâmplare.

La lecția ad-hoc de limba japoneză s-au înscris primele. Două dintre canotoarele de valoare ale noului val, Simona Radiș și Ancuța Bodnar știu că o pregătire completă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo se face nu doar în barcă, ci și cu burta pe carte.

Bineînețeles că vicecampioanele mondiale au învățat încă de la prima lecție de limbă japoneză și cum să mulțumească pentru o multdorită medalie olimpică, ca doar merg acolo cu scopul declarat de a întregi tezaurul lăsat moștenire de ”flotila de aur„ a lui Lipă, Ignat, Cochelea, Damian, Răcilă și celelalte pe care le rog respectuos să mă ierte că nu le pomenesc aici.

Revenind la cele două campioane, știu ambele ce să răspundă deja când cineva le va pune la gât o medalie, la Tokyo. ”Arigatou gozaimasu! Adică, mulțumim frumos!”, spun chicotind Simona Radiș și Ancuța Bodnar, vicecampioane mondiale canotaj la proba de dublu vâsle. Li s-a părut interesant și util și promit că vor repete în cameră, prin cantonamente ca să le iasă cât mai bine și pronunția. Știu chiar și ce vor spune în cazul în care, așa cum se întâmplă uneori în sport, lucrurile nu-ți ies cum ți-ai dori: “Gomenasai! Îmi pare rău! – Asta e pentru acel moment când greșești grav. Doar că noi n-o să greșim la Tokyo.”, încheie Simona.

Citește și: Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

Surprizele de la Mondiale

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dat peste cap toate calculele la Campionatul Mondial de canotaj de la Linz. Sportivele în vârstă de 20 de ani au cucerit medaliile de argint în proba de dublu vâsle și și-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Primul nostru pas a fost să ne calificăm, medalia a venit ca un bonus și suntem fericite că am reușit să o câștigăm. Am muncit pentru ea de când am venit la canotaj.”, mărturisește Simona Radiș.

Colega de barcă, Ancuța Bodnar, este atât de fericită încât tot are impresia că trăiește un vis. “Este prima mea medalie la un Campionat Mondial, nu am mai luat nici la juniori și nici la tineret. Am luat la seniori și înseamnă enorm pentru mine!”, povestește zâmbind cu tot sufletul Ancuța.

Amândouă și-au propus și un obiectiv personal la Tokyo. Pentru că deși în finala Campionatului Mondial de la Linz au reușit cel mai bun timp al lor, româncele au fost învinse de echipajul Noii Zeelande, Simona Radiș și Ancuța Bodnar vor să își ia revanșa chiar la olimpiadă.

Cele două tinere  campioane au avut un sezon excelent: și-au adăugat în palmares medalia de argint la Campionatele Europene de la Lucerna (Elveția), aur la etapa de Cupă Mondială de la Rotterdam, argint la Campionatele Mondiale de la Linz (Austria) și aur la Campionatele Europene U23 de la Ioannina (Grecia).

 

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *