Un mare campion e cuprins de nostalgie. Mihai Covaliu, acum preşedintele Comitetului Olimpic, regretă că nu a mai continuat cariera de sportiv

  Top Tabu
  11 months ago
  0
  74

Când îi vede în arenă pe longevivii campioni Ana Maria Popescu și Marian Drăgulescu, şi mai ales performanțele obținute în ultima perioadă de aceștia, președintele COSR se bucură şi începe să fie chinuit de regrete. Poate că ar mai fi făcut faţă şi acum la 42 de ani, doar că el s-a retras la 30 de ani!

În vârstă de 34 de ani, campioana olimpică Ana Maria Popescu a câștigat, de curând, medalia de aur la Cupa Mondială de la Tallin în proba de spadă individual. Multiplul medaliat olimpic, mondial și european Marian Drăgulescu, în vârstă de 38 de ani, a obținut luna trecută calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și s-a clasat al patrulea în finala la sărituri a ultimelor Campionate Mondiale de Gimnastică.

„I-am spus Anei că sunt invidios pe ea, pe faptul că încă poate concura și încă urcă pe podum și câștigă competiții. Am un mic regret că n-am mai continuat cariera sportivă, dar mă bucur că COSR poate fi lângă acești extraordinari, uriași sportivi!”, mărturiseşte Mihai Covaliu.

Citeşte şi: Avertisment către părinţi: La ce vârstă pot avea copiii smartphone şi conturi pe Facebook, Twitter sau Instagram

55 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mihai Covaliu s-a bucurat nespus pentru calificarea naționalei feminine de 3×3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prima participare a baschetului românesc la competiția supremă după o absență de 68 de ani. 55 de sportivi români au obținut, până acum, biletele pentru Tokyo, grație calificării nominale sau locurilor cotă.

„Dacă nimeni nu credea că baschetul poate fi prezent la Tokyo, noi ne-am încăpătânat să îi susținem. Iată că încrederea ne-a fost răsplătită. Vom sta aproape de toți sportivii, în așa fel încât să aibă cele mai multe șanse și la calificare, dar și la a obține medalii la Tokyo”, spune președintele COSR.

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *