Viața lui Andrea Bocelli bate filmul! Cum a orbit celebrul tenor și ce poveste tulburătoare ascunde nașterea lui

  Top Tabu
  11/06/2019
  Comentariile sunt închise pentru Viața lui Andrea Bocelli bate filmul! Cum a orbit celebrul tenor și ce poveste tulburătoare ascunde nașterea lui

Dumnezeu i-a dat o voce unică și un talent muzical de excepție. I-a dat și destin desprins parcă din cărți. Și despre tenorul italian de pop-operă și cȃntăreţul de operă Andrea Bocelli cu siguranță s-ar putea scrie un roman de succes.

Andrea Bocelli a venit pe lume, deși medicii îi recomandaseră mamei sale avortul pentru că urma să nască un copil cu dizabilităţi. Ȋn ciuda tuturor însă, tȃnăra mamă de atunci a ales, ȋntr-un act de curaj, să dea viaţă copilului.

Andrea.s-a născut cu glaucom congenital, o boală rară care afectează nervul optic. Celulele nervului mor, iar vederea se poate pierde parţial sau total. Ȋn cazul lui, boala a avansat mult prea rapid.

Citește și: Amorţirea mâinii în timpul nopţii, semnul unei afecţiuni grave. Ce măsuri trebuie să iei

Accidentat la fotbal

Andreea Bocelli nu mai vede de la 12 ani. Era la un meci de fotbal cȃnd, ȋn urma unei lovituri la cap, și-a pierdut total și irecuperabil vederea, din cauza hemoragiei la creierului.

Născut cu talent muzical ieșit din comun, micul Andrea a continuat să ia lecţii de canto, de pian, flaut și saxofon. Mai târziu, Bocelli a studiat și Dreptul, fiind recunoscut ca avocat de excepţie ȋn Pisa, scrie revista Avantaje.

Ȋn anul 1992, Andrea a fost remarcat la audiţiile pentru tenori unde a fost ales să interpreteze banda demo a piesei Miserere’ a lui Pavarotti. La auzul vocii, Pavarotti a fost impresionat. A obţinut un succes spectaculos, ȋnregistrȃnd Miserere’ ȋmpreună cu Zucchero. Cȃnd Zucchero și-a ȋnceput turneul European, l-a invitat pe Andrea Bocelli să interpreteze acest cȃntec.

Bocelli a trecut la catolicisim după ce a citit cărţile lui Tolstoi. Pentru că, spune el, viaţa e o experienţă ȋncărcată de semnificaţie.

Comentarii:

Sursa


About