Ambulanță împotmolită în noroi, pacient mort – Sorina Pintea face lumină în acest caz

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  125

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, cu privire la cazul ambulanței blocate în noroi la Vaslui, că bărbatul pentru care s-a făcut apelul la 112 murise cu câteva ore înainte și că nu se poate vorbi despre un deces survenit pentru că au întârziat medicii.

AVERTISMENT Românii mănâncă pește STRICAT din import: piața românească, sufocată de produse din străinătate

„La 5:49 a fost un apel la 112 prin care se solicita ambulanța pentru un bărbat aflat în stare de inconștiență. La 5.54, ambulanța pornește spre locul intervenției, este vorba despre un echipaj terapie intensivă mobilă cu medic. Medicul de pe ambulanță este șefa SMURD din Vaslui. La 6 și 16 minute, ambulanța se împotmolește la 600 de metri de locuința pacientului. Echipajul anunță ISU care pregătește o șenilată, dar între timp cei de acolo au văzut că ambulanța s-a împotmolit și au trimis o mașină care avea tracțiune 4×4 să ia medicul și echipamentul pentru a putea consulta pacientul. Pacientul avea rigiditate instalată de cel puțin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte. Nu putem vorbi despre un deces, pentru că nu a ajuns ambulanța, pentru că a întârziat echipajul. În niciun caz”, a declarat Sorina Pintea, la Antena3.

Precizările vin după ce pompierii din Vaslui au intervenit, sâmbătă dimineața, cu o șenilată, pentru a ajuta la preluarea unui pacient, aflat în stare de inconștiență, în condițiile în care ambulanța s-a blocat în noroi. Medicul a ajuns la pacient, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *