Apa este esența vieții, dar știați și rolul ei în dietă? Secrete dezvăluite de cercetătorii care ne explică: niciun regim de slăbit nu dă randament dacă nu îi dăm corpului apă suficientă!

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  98

Suntem invadați de mesajele de interes pentru populație pe toate canalele media. Iar unul dintre acestea este acela cum că pentru o viață sănătoasă să consumăm zilnic 2 litri de apă. Și este foarte adevărat că dacă s-ar efectua o monitorizare, nu știu cât la sută din populație știe că trebuie să se hidrateze corespunzător pentru a fi la formă maximă și cât la sută din populație știe și o și aplică… Surpriza ar fi foarte mare, să fiți convinși…

Cum spuneam, pentru o viață sănătoasă e musai să bei minimum doi litri de apă, de lichide, mai exact, pe zi. Dar dacă vrei să mai și slăbești, are apa vreo importanță? Are și încă una foarte mare, conform specialiștilor.

Potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), cantitatea minimă – atenţie, minimă! – recomandată de apă este de 3,7 litri în cazul bărbaţilor şi 2,7 litri în cazul femeilor, atunci când e vorba de dietă și nu numai, scrie portalul CSID.

Totuşi, această cantitate nu se referă exclusiv la apă, ci şi la alimente bogate în apă, fructe, legume, sucuri, supe, ceaiuri etc. Câteva dintre fructele-vedetă ale verii cu un conţinut foarte ridicat de apă sunt: pepenele roşu, castraveţii, roşiile, ananasul, piersicile, strugurii, căpşunele etc. Aşadar, încearcă să consumi mai des astfel de alimente care compensează lipsa de lichide din corp..

Trebuie menţionat că nevoia de apă a corpului diferă în funcţie de fiecare individ și de anumiţi factori, cum sunt nivelul de activitate depus, mediul înconjurător, temperatura ambientală, starea generală de sănătate sau regimul alimentar.

În cazul celor care locuiesc într-un mediu călduros, cu temperaturi ridicate, se recomandă, de asemenea, plusarea cantităţii de apă. De asemenea, canicula pe care o resimţim în plină vară are efecte nefaste asupra depozitelor de lichide din organism, aşa că trebuie să le suplimentăm cu apă din belşug.

Citește și:  Mit sau adevăr? Cât slăbești de fapt dacă renunți la pâine

Apa păcălește foamea!

Apa este un element vital, fără de care viaţa nu ar fi posibilă. Însă acest lichid esenţial are şi efecte asupra stării de bine şi siluetei. Apa ajută la eliminarea toxinelor din corp, conferă energie să duci la bun sfârşit un antrenament la sală, o şedinţă de jogging în parc sau o sarcină dificilă la jos.

De asemenea, apa este un bun „păcălici” al senzaţiei de foame: de câte ori crezi că ţi-e foame, bea mai întâi un pahar cu apă, apoi întreabă-te dacă acea senzaţie chiar a fost reală sau doar o simplă poftă ori, de ce nu, un rezultat al plictiselii. De multe ori se întâmplă ca senzaţia de foame să fie confundată cu setea – aproximativ 40% dintre oameni confundă aceste senzaţii, potrivit Fundaţiei Polycystic Kidney Disease –, de aceea îţi recomandăm să faci acest exerciţiu de fiecare dată când te pândeşte tentaţia de a ronţăi ceva nesănătos la birou sau acasă.

În plus, un pahar cu apă băut în timpul mesei te ajută să mănânci mai puţin, dar să te simţi la fel de sătulă, arată studiile realizate de cercetătorii de la Universitatea Harvard.

Pentru a te asigura că bei suficientă apă la birou, unde se ştie că uităm şi de foame, şi de sete, numai să terminăm tot ce avem de făcut până la terminarea programului, ţine întotdeauna la îndemână o sticlă cu apă şi umple-o pe măsură ce o consumi – aşa faci şi puţină mişcare până la dozatorul cu apă, deci ocheşti doi iepuri dintr-un foc!

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *