”Dentistul groazei” a fost condamnat – câți pacienți a mutilat

  ioana
  27/04/2016
  Comentariile sunt închise pentru ”Dentistul groazei” a fost condamnat – câți pacienți a mutilat

”dentistul groazei”

Un dentist olandez a fost supranumit ”dentistul groazei” după ce acesta a mutilat mai bine de 100 de pacienți și a fost condamnat în Franţa la opt ani de închisoare. 

Stomatologul în vârstă de 51 ani se numește Jacobus van Nierop. Acesta a practicat stomatologia în mod ilegal în Franța în perioada 2009 – 2012. ”Dentistul groazei” a extras în mod inutil dinți sănătoși, a rupt maxilarele pacienților și a provocat abcese și infecții prin proceduri inutile și dureroase.

Toate aceste detalii au ieșit la suprafață în timpul procesului său, care a avut loc într-o instanță judecătorească din centrul Franței, în orășelul Château-Chinon.

Dentistul a fost acuzat de atac deosebit de grav asupra unor persoane vulnerabile, precum și de fraudă asupra creanțelor pe care a încercat să le obțină de la pacienți și de la companiile de asigurări. Prin urmare, van Nierop a fost condamnat la 8 ani de închisoare și i s-a interzis practicarea meseriei de stomatolog pentru tot restul vieții.

”dentistul groazei” 2

La scurt timp după ce ”dentistul groazei” s-a stabilit în orășelul din centrul Franței, mai mult pacienți au început să sesizeze nereguli în conduita și tratamentele aplicate de acesta. În urma mărturiilor acordate de către victime, stomatologul a fost arestat în iunie 2013, însă a fugit din țară în așteptarea procesului.

Acesta s-a refugiat în provincia New Brunswick din Canada și abia în septembrie 2014 autoritățile franceze au reușit să-l prindă în baza unui mandat de arestare internațional.


About