DNA Cluj intră în medicii SPĂGARI, care pensionau ILEGAL: două trimiteri în judecată pentru luare de mită în formă continuată

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  73

DNA intră în medicii care ajutau pacienți să se pensioneze ilegal, în schimbul unor sume de bani. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților

FAUR ALEXANDRU, medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată,

Citește și: Sorina Matei a EXPLODAT pe tema deficitelor anunțate de Guvernul Orban: ‘Faptele dărâmă orice politician mincinos’

GRUIȚĂ CARMEN TEODORA, medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată,

În stare de arest preventiv a unei persoane fizice, fără vreo calitate specială, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

– dare de mită (2 fapte din care una în formă continuată),

– trafic de influență în formă continuată.

Și în stare de libertate a 48 de persoane fizice sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

– dare de mită,

– cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2019, persoana fizică inculpată în cauză ar fi pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei și a primit efectiv suma totală de 57.600 lei, pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.

Din sumele primite, inculpata ar fi remis o parte din bani (între 300-600 de lei în cazul pacienților noi, respectiv între 300-400 de lei în cazul revizuirilor) medicului Faur Alexandru care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, ar fi contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă.

În total, medicul ar fi primit pentru „serviciile sale” suma totală de 36.250 lei, precum și diferite produse alimentare și băuturi alcoolice.

La data 16 septembrie 2019, inculpata ar fi primit de la o persoană suma de 600 lei, din care 300 de lei i-ar fi fost remiși medicului Faur Alexandru, în cabinetul său, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În aceeași perioadă și în același context, inculpata Gruiță Carmen Teodora, în calitate de medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, ar fi primit de la pacienți, direct sau prin intermediul aceleiași inculpate, sume de bani cuprinse între 150 și 350 de lei (în total 1.500 lei) precum și produse alimentare, în schimbul eliberării documentelor medicale necesare încadrării pacienților în grad de invaliditate.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei doi medici și față de persoana fizică cercetată în stare de arest preventiv în prezentul dosar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *