Informații INCENDIARE ies la iveală după crimele de la Săpoca – Sorina Pintea dezvăluie: ‘Au mai fost depuse în ultimii 2 ani două rapoarte de agresiune’

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  70

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că la Spitalul de Psihiatrie Săpoca au mai fost depuse în ultimii doi ani două rapoarte de agresiune, însă nu există prezentările detaliate ale episoadelor, așa cum spune legislația.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat, luni, că la Spitalul de Psihiatrie Săpoca există două rapoarte de agresiune, depuse în ultimii doi ani.

„Este un aspect interesant, am întrebat dacă există aceste raporte de agresiune. (…) În prima fază nu mi s-a spus, dar apoi mi s-a spus două rapoarte. Dar există caiete de incidente pe secții, în care se consemnează fiecare incident”, spune ministrul Sănătății, conform Mediafax.

Sorina Pintea, informații de ULTIM MOMENT: Managerul Spitalului Săpoca a demisionat, iar bilanțul crimelor a ajuns la 5 morți

Sorina Pintea a declarat însă și faptul că prezentările care trebuie întocmite potrivit legislației, însă în aceste cazuri lipsesc, motiv pentru care se îndoiește că acestea ar fi fost făcute.

„Teoretic, legislația spune că după fiecare incident de acest gen există o prezentare a acestor cazuri. Am întrebat dacă s-au făcut aceste prezentări și dacă s-au luat măsuri. Mi s-a spus da, am cerut dovada: nu există. Deci pot să cred că nu s-au făcut”, spune ministrul.

Pintea va continua și ea verificările în cursul zilei de luni, însă Corpul de Control va face analiza numărului de incidente consemnate în caietele de pe secții, precum și a măsurilor luate în urma acestor episoade.

„Cele două rapoarte se referă la incidente mai grave, spun cei din spital”, a mai explicat Sorina Pintea.

Cinci bolnavi au murit și mai mulți au fost răniți grav de un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău. Bărbatul în vârstă de 38 de ani i-a atacat, duminică dimineață, cu un stativ de perfuzii.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *