Ministrul Sănătăţii arată spre conducerea Spitalului Săpoca, după crime: Conducerea nu a angajat firmă de pază, sindicaliştii au vrut doar sporuri

  Top Tabu
  10 months ago
  0
  82

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, la Buzău, că Spitalul de Psihiatrie Săpoca, unde patru oameni au fost uciși și alți nouă răniți de un pacient internat, nu a solicitat niciodată angajarea unei firme de pază, iar sindicaliștii au cerut doar acordarea sporurilor legale, transmite Mediafax.

Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, conducerea Spitalului Săpoca din Buzău nu a cerut aprobare pentru angajarea unei firme de pază, dar Ministerul a crescut posturile din cadrul unității medicale cu 45 în ultimii trei ani.

„Cei din conducerea spitalului nu au făcut nicio solicitare pentru aprobarea acestei firme de pază, la Ministerul Sănătății. Mai mult decât atât, în statul de funcții al acestui spital în 2016 existau de 828 posturi, iar acum sunt 873 de posturi, deci au fost aprobate și finanțate încă 45 de posturi în plus. Acum, de ce nu s-au ocupat, dacă s-au scos la concurs, de ce nu s-au scos, rămâne de văzut. Este un aspect care pe mine m-a intrigat”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, sindicaliștii din unitate au cerut în schimb acordarea integrală a sporurilor.

„Sindicatul a trimis solicitări doar pentru sporuri salariale, invocau desigur condițiile periculoase, dar în spitalele de psihiatrie sporul e cuprins între 55 și 75%. Guvernul a făcut o modificare a legii salarizării astfel încât să se asigure sporul minim de 55 %, iar până la 75% spitalul putea din veniturile proprii să ii stimuleze pe angajați”, a mai spus ministrul Sănătății.

Sorina Pintea se află la Buzău pentru a coordona ancheta internă, după ce patru persoane au murit și mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *