Ministrul Sănătății confirmă: Legalizarea canabisului în scop medical, discutată oficial

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  186

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat miercuri că un grup de lucru condus de oficialii ministerului analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, adăugând că orice terapie care vine în ajutorul pacienţilor va fi luată în discuţie, potrivit Agerpres.

“Ieri (marţi – n.r.) a fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, terapii adjuvante pentru bolnavii cronici, oncologie, epilepsie, boli rare. A fost o primă întâlnire şi analizăm această posibilitate. Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

Pintea a mai spus, miercuri, că va urma încă o întâlnire ”mai punctuală, în sensul că vom lua niște decizii mai concrete”.

Ministrul consideră că legalizarea canabisului ar fi ”un lucru bun”, cel medicinal fiind utilizat atât în Canada cât și în Germania pentru efectele sale benefice în special pentru pacienții cu boli oncologice în fază terminală sau pentru cei cu boli rare, cum este epilepsia.

De asemenea, Pintea a respins categoric suspiciunea potrivit căreia ar fi legalizate, astfel, drogurile, și a spus că singurii beneficiari ai legalizării canabisului ar fi exclusiv pacienții.

Citește și: Victor Ponta, către Codrin Ștefănescu: Bufonule, tu nu ți-ai văzut mama la DNA! .

 

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *