Palatul Cotroceni, iluminat în portocaliu pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  95

Palatul Cotroceni va fi iluminat în portocaliu, marți, începând cu ora 19:00, pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

„La data de 17 septembrie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) marchează Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului. Administrația Prezidențială se alătură acestei inițiative prin iluminarea în portocaliu, culoare desemnată de OMS ca simbol al acestui eveniment, a Palatului Cotroceni, marți, 17 septembrie a.c., începând cu ora 19:00. Campania din acest an, cu tema „Îngrijirile medicale în condiții de siguranță”, își propune creșterea gradului de conștientizare atât în rândul profesioniștilor din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, cât și al pacienților cu privire la necesitatea dezvoltării culturii siguranței pacientului în sistemul sanitar”, transmite Administrația Prezidențială, într-un anunț remis MEDIAFAX.

Și Palatul Victoria va fi iluminat în acest sens, marți seară și miercuri dimineață.

Începând de miercuri, Ministerul Sănătății demarează, prin Direcțiile de Sănătate Publică o campanie de informare cu tema “Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă”.

Obiectivele campaniei sunt, potrivit aceleiași surse:

– informarea profesioniştilor din sănătate asupra importanţei îngrijirilor medicale în condiţii de siguranţă;

– conştientizarea medicilor asupra necesităţii utilizării corecte a tehnologiilor şi instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse;

– informarea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora asupra importanţei implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *