Sorina Pintea, vești bune: La Timişoara vor fi reluate operaţiile pe cord la copii; o echipă de medici se specializează la Târgu Mureş

  Top Tabu
  11 months ago
  0
  73

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că o echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara se specializează la Târgu Mureş în chirurgia cardiovasculară pediatrică, pentru ca la Timişoara să poată fi reluate operaţiile pe cord la copii, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Timişoara, că au fost alocaţi 6,5 milioane de lei pentru un Centru în care se vor putea face operaţii pe cord pentru copii.

Citește și: SURPRIZĂ în Programul ’Șpaga sub acoperire’ – Sorina Pintea anunță numărul ’spionilor’

“În luna ianuarie anunţam că s-au alocat echipamente, iar între timp o echipă de medici a plecat la Târgu Mureş, unde se pregăteşte. Asta vreau să discut cu cei de la Institutul de Boli Cardiovasculare, data la care putem deschide pentru copii Centrul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică. Procedurile s-au făcut în Timişoara, până în 2004. Anul acesta au fost deja alocaţi 6.500.000 lei”, a declarat Sorina Pintea.

În trecut, la Timişoara s-au făcut aproape 900 de intervenţii chirurgicale pe cord la copii şi tineri în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare, însă acestea au fost sistate în 2004. De asemenea, s-au împlinit deja 18 ani de la ultimul transplant de cord făcut la Timişoara.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *