Daniela Dodean Monteiro, cetățean de onoare al Aradului! Campioana europeană la tenis de masă adună premiu după premiu

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  87

De când lumea, asiaticii fac legea în tenisul de masă. Că ţine de disciplină, de calităţi native, de cultură, nimeni nu a reuşit să înţeleagă de ce chinezoaicele, de exemplu, câştigă mereu tot. De aceea, când românii mai sparg, din când în când, blocada e bine să ne gândim că avem în faţă nişte sportivi-fenomen şi să-i cinstim ca atare.

Unul dintre aceşti sportivi magnifici care ţin steagul sus pentru România într-o disciplină acaparată de asiatici este Daniela Dodean. Legitimată la CSM Arad din 1995, sportiva are un palmares de invidiat, cu cinci titluri europene: două cu echipa, două la dublu feminin și unul la dublu mixt.

În vârstă de 31 de ani, Daniela Dodean Monteiro este încântată că va deveni cetățean de onoare al orașului natal, mai ales că momentul retragerii din activitatea sportivă de performanță nu este departe.

„Este o mare onoare, am așteptat de foarte mult timp acest titlu, este foarte important pentru mine și pentru familia mea. Este un titlu de inimă, ca fiecare medalie, va rămâne pe viață la mine în inimă. Nu pot să zic că mă retrag, dar sunt destul de aproape de retragere, și e o mare satisfacție”, a mărturisit Daniela Dodean Monteiro, campioana europeană la tenis de masă.

„Este un brand al Aradului și al orașului, duce numele Aradului în țară și în străinătate. An de an a crescut și premiile s-au acumulat, inclusiv în acest an”, a spus şi Călin Bibarț, primarul Arad.

Citeşte şi: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Tenisul, o joacă în familie

După 26 de ani în care a practicat tenisul de masa, Daniela Dodean Monteiro privește cu încredere spre viitor și nu exclude ca fiica sa, în vârstă de 4 ani, să îi calce pe urme. Sportiva este căsătorită cu portughezul Joao Monteiro, și el multiplu campion european și mondial la tenis de masă. Cei doi au câștigat împreună titlul european la dublu mixt în 2016.

Deocamdată, Daniela şi soţul ei nu ştiu dacă fiica lor le va călca pe urme, însă e lesne de înţeles că micuţa are toate şansele să practice un sport de performanţă. Fetița mea face sport, înot, dansuri, câteodată mai merge și la tenis de masa. Dacă vrea tenis de masă, de ce nu?”, a încheiat campioana europeană.

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *