Un studiu despre modul în care temperatura testicolelor influențează fertilitatea a câștigat premiul lg Nobel

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  96

O cercetare prin care a fost măsurată diferenţa de temperatură dintre testicule se află pe lista “trăznită” a premiilor Ig Nobel, ediţia a 29-a, ceremonie care a avut loc la Universitatea Harvard, scrie BBC.

Citește și: Radu Tudor, tablou de COȘMAR, după măsurile luate de Guvern: 5 GIGANȚI vor să plece din România

Experţii în fertilitate Roger Mieusset şi Bourras Bengoudifa au măsurat temperatura testiculelor unor poştaşi francezi, atât dezbărcaţi, cât şi îmbărcaţi, constatând că cel stâng avea temperatura mai ridicată, dar doar când bărbaţii erau îmbrăcaţi, informează News.ro.

Studiul s-a numit “Thermal Asymmetry of the Human Scrotum” şi a fost publicat în revista Human Reproduction.

Cercetătorii au explicat că testele au fost făcute din două în două minute. Pentru acelaşi experiment, 11 poştaşi au fost nevoiţi să stea în picioare 90 de minute.

Într-un alt experiment, au fost analizaţi 11 şoferi de autobuz în timp ce stăteau pe scaun.

Studiul a vrut să evidenţieze faptul că temperatura din jurul testiculelor poate afecta fertilitatea.

Printre câştigătorii de anul acesta ai Ig Prize Nobel se află şi cercetători olandezi şi turci care au aflat ce ţară are cei mai murdari bani, un om de ştiinţă italian care îndeamnă la consumul de pizza pentru beneficiile aduse sănătăţii şi un inginer iranian care a obţinut un patent din partea SUA pentru o maşină de schimbat scutece.

Premiile Ig Nobel sunt acordate pentru cercetări şi experimente neobişnuite care sunt publicate în Annals of Improbable Research, dar multe dintre teme au un punct de vedere care nu poate fi ignorat, mai precizează BBC.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *