7 sfaturi pentru a face pe cineva să se îndrăgostească de tine

  ioana
  15/02/2016
  Comentariile sunt închise pentru 7 sfaturi pentru a face pe cineva să se îndrăgostească de tine

Februarie este luna iubirii, iar dragostea plutește în aer, dar nu toți suntem la fel de norocoși. Dacă nici tu nu ți-ai găsit sufletul pereche până acum, iată câteva sfaturi din partea oamenilor de știință, cu ajutorul cărora ai putea să-ți îmbunătățești șansele. 

sfaturi
1. Cafea la prima întâlnire 

John Bargh, psiholog în cadrul Universității Yale, a descoperit în studiile sale că există o conexiune între temperatura corpului și personalitate.

El a constatat că atunci când ne este cald avem și tendința de a fi mai calzi cu cei din jurul nostru. Așadar, dacă vrei să cucerești pe cineva fă tot posibilul ca întâlnirea să aibă loc într-un loc cald și servește-i partenerului sau partenerei o băutură fierbinte.

2. Fii optimistă

Contrat credinței populare, bărbații nu pun accent numai pe aspectul fizic. Un studiu realizat în 2010 a studiat preferințele a 2100 de bărbați. Participanții au fost rugați să se uite la poze cu diferite femei și apoi să facă un clasament.

Studiul a arătat că bărbații le-au considerat a fi mai frumoase pe femeile care erau descrise ca fiind optimiste și pozitive.

3. Fii un bun ascultător 

Această calitate este importantă nu numai pentru prima parte a unei relații, ci pentru întreg parcursul său. Toate studiile realizate în domeniu au arătat că noi toți simțim nevoia de a fi ascultați. Tocmai de aceea, cuplurile în care partenerii se ascultă reciproc, chiar și atunci când nu sunt de acord au șanse mult mai mici de a se despărți.

4. Menține contactul vizual 

make-eye-contact

Psihologul Zick Rubin a realizat un studiu asupra 158 de cupluri tinere. Prin observarea perioadei de timp în care cuplurile mențineau contactul vizual și felul în care se raportau la relația lor, omul de știință a concluzionat că cele două elemente sunt direct proporționale. Așadar, cu cât doi parteneri se uită mai mult unul în ochii celuilalt, cu atât relația lor este mai puternică.

Și alte studii au ajuns la aceeași concluzie. Ba mai mult decât atât, chiar și doi străini se pot simți mai apropiați dacă mențin o perioadă mai lungă contactul vizual.

5. Spune ”mulțumesc” 

Așa cum era de așteptat, politețea te poate duce departe. Studiile au arătat că poți îmbunătăți relația cu o persoană atunci când îi arăți că ești recunoscător pentru gesturile sale frumoase.

6. Zâmbește 

Un zâmbet oferit nu numai că te face mai ușor de ținut minte pentru cei care abia te cunosc, ci și mai atractiv. Un stuidu realizat în 2014 asupra legăturii dintre fericire și atracție fizică a constatat că puterea de atracție a unei persoane crește cu cât zâmbetul său este mai intens.

7. Nu-ți fie frică să te faci de râs 

Nu este nevoie să îți rupi gâtul căzând pe scări ca să cucerești pe cineva, dar n-ar fi rău să îi împărtășești câteva detalii despre tine care nu te pun în cea mai bună lumină. Astfel vei reuși să creezi impresia de autenticitate, iar oamenii de știință de la Harvard au aflat în cadrul studiilor realizate că 79% dintre cei intervievați preferă o persoană care își asumă defectele în locul uneia care pretinde că a atins perfecțiunea.

sfaturi

 

 

 


About