Deputatul Antoneta Ioniță: Ministrul Sorina Pintea să lase modelul ‘Dragnea’ de guvernare prin Ordonanțe

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  164

Deputatul PNL Antoneta Ioniță îi solicită ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să lase modelul “Dragnea” de guvernare prin Ordonanțe. Schimbările legislative din Sănătate au nevoie de votul Parlamentului, nu de hotărâri discreționare ale Guvernului!

”Dacă în urmă cu câteva zile Ministerul Sănătății, în calitate de inițiator, promova o Ordonanță de Urgență pentru introducerea co-plății în cazul serviciilor medicale oferite de furnizorii privați, în ședința de Guvern din data de 10 aprilie, acest proiect prin care se urmărea modificarea Legii Sănătății a fost retras subit de inițiator.

Asistăm, din nefericire, la o grabă nejustificată, la noi bâlbe în privința sănătății românilor! Textul ordonanței de urgență a suferit două modificări în câteva zile și abia apoi s-a ajuns la concluzia că trebuie organizată o dezbatere publică reală, la care să participe toți actorii implicați în sistem: furnizori de servicii medicale, reprezentanți ai organizațiilor profesionale și ai pacienților.

Ceea ce trebuie să înțeleagă guvernarea PSD-ALDE, care afirmă mereu că pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de sănătate, este că tot pacienții cu venituri scăzute vor avea de suferit prin aplicarea noilor prevederi, pentru că, de cele mai multe ori, aceștia prezintă și cele mai mari riscuri pentru sănătate. O posibilă introducere a unei contribuții bănești nu trebuie să împovăreze pacientul cu venituri mici!

De aceea, solicit doamnei ministru Sorina Pintea să nu ia decizii pripite și să nu mai încerce modificări ale Legii Sănătății făcute pe genunchi, fără legătură cu realitatea și fără studii de impact. Astfel de măsuri, care presupun modificarea pe fond a sistemului sanitar, trebuie decise printr-un proiect de lege depus în Parlament, unde toate partidele politice să aibă posibilitatea de a veni cu propuneri. O așteptăm pe doamna ministru Sorina Pintea să vină în Parlament, să se consulte cu deputații și senatorii, pentru a evita deciziile discreționare, caracteristice guvernării „Dragnea-Dăncilă”!”, arată Antoneta Ioniță.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *