Leușteanul – o adevărată comoară pentru organism

  Top Tabu
  27/01/2020
  Comentariile sunt închise pentru Leușteanul – o adevărată comoară pentru organism

Dincolo de faptul că este o plantă cu o aromă aparte și nu cred că lipsește vreodată din ciorba de fasole, leușteanul este un adevărat complex de vitamine. E o adevărată comoară pentru organism, specialiștii atribuindu-i proprietăţi miraculoase, intervenind în probleme renale sau de tensiune arterială. De asemenea, și dermatologii au descoperit multilple calități la leuștean, recomandat persoanelor cu piele uscată şi cu anumite probleme.

Calitățile neștiute ale leușteanului

Este un diuretic excelent, spun medicii. Ceaiul din leuştean, preparat dintr-o lingură cu plantă proaspătă sau uscată, lăsată la infuzat zece minute în 250 ml de apă fierbinte, îmbunătăţeşte activitatea rinichilor. Iar dacă sunteți la cură de slăbit, este exact ce vă trebuie, așa cum e și în cazul în care suferiți de tulburări digestive sau de afecţiuni ale glandelor salivare.

Un factor esenţial în prevenirea formării pietrelor la rinichi este consumul mare de apă. Leuşteanul este ceea ce se numeşte aquaretic. Promovează diureza apei în corp şi urinarea fără pierderea de electroliţi, scrie portalul secretele.ro.

În plus, normalizează scaunele, este bun contra gazelor, stimulează fluxul menstrual, elimina urină şi expectoratiile. Infuzia de leuştean are o acţiune benefică şi în edeme cardiace şi scade tensiunea arterială.

Citește și: Băutura MIRACULOASĂ care luptă împotriva răcelilor

Decoctul din rădăcina se utilizează în tratarea a numeroase afecţiuni, precum cele urinare, în pielonefrită, guţă, reumatism, anemii, că sedativ în stări de nervozitate, în migrenă şi în pneumonii. Se prepară dintr-o rădăcina care se fierbe în 500 ml de apă, timp de 20-30 de minute. Se consumă la temperatura camerei, de-a lungul unei zile.

Fiertură din seminţe de leuştean (o linguriţă cu seminţe măcinate se dau în clocot în 250 ml apă, timp de cinci minute) este eficientă în durerile abdominale, stomacale şi în cazurile în care întârzie menstruaţia.

Sucul de leuștean, bogat în vitamine, este util în în anemie. Se obține prin pasarea a câteva legături de plantă. Iar dacă mâncați frunze proaspete, puteţi  preveni răceala şi gripa.

Leușteanul, aliat al frumuseții

Specialiștii susțin că leușteanul este un ajutor de nădejde pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Astfel, e bine să-l țineți aproape dacă aveți probleme cu greutatea. Nu-l evitați dacă intrați la dietă pentru că face miracole.

Cercetătorii au observat că leuşteanul calmează sau reduce edemul cutanat, de aceea îl recomandă în tratarea unor afecţiuni ale pielii precum psoriazis, dermatita şi acnee. Se pot aplică frunzele direct pe zona afectată sau se poate face unguent din leuştean uscat.

Sursa


About