Moda sprâncenelor tatuate: Cum se fac, cât rezistă şi ce riscuri există

  Top Tabu
  12/03/2019
  Comentariile sunt închise pentru Moda sprâncenelor tatuate: Cum se fac, cât rezistă şi ce riscuri există

Fiecare femeie vrea să arate cât mai bine posibil, de aceea, serviciile de înfrumusețare vin în întâmpinarea dorințelor, încercând să țină pasul cu ele. O procedură tot mai în vogă este tatuarea sprâncenelor. Merită sau nu să o încerci?

Tatuarea sprâncenelor se adresează mai multor categorii de femei, fiind potrivită în varii situații, scrie clicksanatate.ro. Din prima categorie fac parte cele care, odată cu vârsta, în urma pensatului incorect ani la rând, din cauza unei afecțiuni (alopecie) sau a unui accident au început să aibă sprâncene din ce în ce mai rare, în cea de-a doua categorie încadrându-se cele care își doresc să arate mereu bine și să fie în permanență machiate. Așadar, în funcție de motivația fiecăreia, tatuarea sprâncenelor poate fi privită ca o procedură de redare a feminității sau care te ajută să scutești timp prețios.

CITEȘTE ȘI: Masca de păr pe bază de cafea: Uşor de preparat acasă, dă strălucire părului

Ce tehnici se folosesc

Tatuarea sprâncenelor, numită mai nou micropigmentare poate fi realizată prin intermediul mai multor tehnici, și anume: microblading (umplerea spațiilor goale prin desenarea fir cu fir), tehnica ombre (imită accentuarea sprâncenelor cu fard, cu o trecere graduală de la o nuanță mai deschisă, spre una mai închisă) și micropowdering (tehnică de machiaj permanent, cu efect pudrat). Nu trebuie să te îngrijorezi că sprâncenele tale vor trebui rase înainte ̶ tehnicile folosite sunt doar pentru a umple golurile existente. Dacă este nevoie, acestea vor putea fi combinate între ele, pentru un efect cât mai natural.

Cum se realizează

Înaintea ședinței de tatuare a sprâncenelor va avea loc o consultație, în care dermopigmentistul va explica amănunțit întreg procesul. Împreună cu acesta, se vor alege cea mai potrivită nuanță (cât mai apropiată culorii naturale a firelor de păr) și forma sprâncenelor. O ședință durează aproximativ 1-2 ore.

Cât rezistă

De la caz la caz, în funcție de tipul de ten al fiecărei femei și de cât de ușor este asimilat pigmentul, rezultatul poate dura între 1-2 ani, estompându-se treptat, ca la final să dispară complet.

Perioada de vindecare

Imediat după tatuare nu te vei putea bucura încă de forma finală a sprâncenelor. De ce? Pentru că, în perioada de vindecare, zona sprâncenelor va căpăta o culoare mult mai închisă decât așa cum va arăta la final. În plus, în câteva zile pielea se va exfolia, lucru care nu va afecta însă desfășurarea activităților zilnice, deoarece procesul va fi aproape insesizabil de cei din jur. La recomandarea dermopigmentistului, zona tatuată va trebui masată ușor cu o cremă specială. Solarul, sauna, înotul sau orice altă activitate care implică transpirație abundentă vor fi evitate, cât și praful. Dacă este necesar, după perioada de vindecare va urma retușul, pentru a ajusta mici detalii.

CITEȘTE ȘI: Cum se va schimba machiajul în 2019 / TENDINȚE

Posibile riscuri

Ca orice altă procedură de înfrumusețare, tatuarea sprâncenelor poate implica și anumite riscuri. Acestea pot fi obținerea unei forme care nu avantajează trăsăturile, apariția alergiilor în cazul în care substanțele folosite nu sunt de calitate, folosirea unei culori nepotrivite (prea deschisă sau prea închisă). De aceea, este bine să se aleagă cu grijă dermopigmentistul și salonul unde se va efectua procedura.

„Dintre toate tipurile de tatuare ale sprâncenelor, micropigmentarea este o tehnică de ultimă generație care presupune redesenarea firelor de păr din sprânceană, imitându-le perfect culoarea, grosimea și orientarea, creându-se astfel impresia de sprânceană naturală. Cu ajutorul acesteia se pot umple golurile din sprânceană, se pot masca cicatrici și pot fi retușate tatuaje mai vechi, fără a deteriora firele de păr naturale.

Prin tehnica repigmentării se realizează corecții de culoare, de formă și de poziționare a sprâncenelor, dând impresia de lifting la nivelul feței. Un aspect de care trebuie ținut cont este folosirea obligatorie a pigmenților organici sintetici, care nu provoacă alergii și nu conțin oxid de fier – ceea ce înseamnă ca nu se vor transforma în alte culori, în timp“, e de părere Ilinca Țurcanu, dermopigmentist.

Comentarii:

Sursa


About