Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: ‘Ministrul Sănătății caută o soluție pentru tratarea neasiguraților’

  Top Tabu
  23/07/2019
  Comentariile sunt închise pentru Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: ‘Ministrul Sănătății caută o soluție pentru tratarea neasiguraților’

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat, că problema neasiguraţilor ar putea fi soluționată de ministrul Sănătății, Sorina Pintea,care a menționat în programul cadru că „se caută o variantă” pentru aceștia, în sensul tratării lor, potrivit Madiafax.

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, a precizat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că problema neasiguraţilor ar putea fi soluționată de ministrul Sănătății, Sorina Pintea care a menționat în programul cadru că se caută o variantă pentru cei neasiguraţi în sensul accesului la tratamente. „Eu am convingerea că domnia sa, până la începerea noului contract, va găsi modalitatea prin care şi cei neasiguraţi să fie trataţi”, spune Adrian Streinu Cercel.

Citește și: Omul lui Ponta o face de râs pe Viorica Dăncilă! Ieșire, după decizia privitoare la candidatura sa

El a declarat și faptul că „ceea ce oferă sistemul de sănătate din România nu oferă nici Franţa, nici Germania, nici Belgia, nici Marea Britanie, nici SUA, aşa cum e sistemul acesta prăpădit și hulit”.

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” și-a motivat această afirmație spunând că accesul la servicii de top e pentru toată lumea. „În acest program de hepatită nu au fost primite VIP-urile, a fost primit omul de pe stradă, omul cu nevoi, ceea ce demonstrează că e un program care a încercat să acopere pe toată lumea”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Citește și: Incredibil! Viitorul șef a CNAS a fost ANCHETAT de DNA

El a precizat că în spatele progreselor „fantastice” din spațiul hepatitelor virale în România din primii ani, când se înregistra o rată de succes de 99,32%, a stat faptul că oamenii erau conștienți de riscurile la care se supun, spre deosebire de momentul anului 2019, când această rată a mai scăzut puțin „pentru că lumea e mai puțin conștientă”.

„Primii participanți la acest program își doreau din răsputeri să se vindece. Pe măsură ce ai mai puține probleme din cauza ficatului conștientizezi mai puțin că ai în spate un virus care ți-ar putea aduce și un cancer și că, slavă Domnului, Casa Națională, Ministerul Sănătății din România dau posibilitatea să scapi de acest virus”, precizează prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Sursa


About