REVOLTĂTOR Județul în care cel mai mare spital are apa infestată cu E. coli

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  141

Apa dintr-un corp de clădire al Spitalului Județean din Vaslui este infestată cu E. coli, potrivit unor analize efectuate la probe recoltate la sfârșitul lunii mai de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui. Consumul de apă a fost restricționat până la remedierea problemelor.

Analizele Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui arată ca apa de la robinete, dintr-un corp de clădire al Spitalului Judeţean, este infestată cu E.Coli. Probele au fost prelevate la sfârşitul lunii mai, în baza unui contract de monitorizare pe care unitatea medicală îl are cu Direcţia de Sănătate Publică.

Noi probe au fost prelevate luni de către specialiştii DSP Vaslui.

„În urma efectuării analizelor organoleptice, fizico-chimice şi microbiologice pentru probele de apă potabilă prelevate în data de 27.05.2019, în cadrul derulării programului de monitorizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, s-au înregistrat neconformităţi ai unor parametri, la trei puncte de prelevare. Menţionăm că toate cele trei puncte de mai sus sunt situate în acelaşi corp de clădire”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în apă s-a confirmat prezenţa bacteriei E. Coli şi că probele au fost prelevate din clădirea în care funcționează Secţia de Pediatrie şi centrala termică a unitătii medicale.

DSP Vaslui a transmis rezultatele analizelor către conducerea Spitalului Judeţean, alături de măsurile care trebuie luate pentru remedierea situaţiei.

„Este un întreg protocol. Noi când primim rezultatul din laborator, facem informare telefonică unităţii, indiferent că este sanitară sau de orice alt fel şi ulterior comunicare scrisă cu tot ce au de făcut. Este vorba despre dezinfecţia sistemului, recomandări de restricţionare a folosirii apei până la remedierea deficienţelor, astfel încât să fie conforme, apa nefiind potabilă. Li s-a spus pacienţilor şi personalului din acel corp de clădire să nu consume apă de la robinet”, a declarat Mihaela Vlada.

Managerul Spitalului Judeţean Vaslui nu a putut fi contactat

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *