De ce bucureștenii stau lipiți de ușă în RATB? Răspunsul surprinzător al unui jurnalist britanic

  Top Tabu
  15/02/2019
  Comentariile sunt închise pentru De ce bucureștenii stau lipiți de ușă în RATB? Răspunsul surprinzător al unui jurnalist britanic

Care este motivul pentru care călătorii RATB (actualul STB-n.r.) se poziționează, în majoritatea cazurilor, în apropierea ușilor, chiar dacă nu coboară la prima stație, blocând astfel accesul altor persoane? Este întrebarea la care a încercat să găsească un răspuns jurnalistul britanic Craig Turp, redactor-șef al publicației EmergingEurope, într-un articol scris după ce a petrecut o perioadă în București, ”Se dă vreun premiu dacă ești primul la coborârea din autobuz?

CITEȘTE ȘI: Siropul care te scapă de starea de apatie: Ingredientele naturale care tratează anemia

”Am încercat de-a lungul anilor să înțeleg multe lucruri despre viața din București (și România în general), care inițial părea bizară – de a consuma grăsime de porc afumată – slănină -, de ce atât de multe mame le pun bebelușilor pălării de lână groasă în mijlocul verii (Frica de curentul atotputernic, evident). Câteva lucruri rămân, totuși, mistere, de la obsesia cu focuri de artificii până la motivul pentru care adresele sunt atât de complicate (De ce străzile au un număr, iar blocurile au tot un număr?). Dar, după o grămadă deosebit de îngrozitoare pe un autobuz în această săptămână, misterul bizar pe care-l vreau rezolvat chiar acum este insistența de a fi primul la oprire. Eu îl numesc Sindromul ușilor timpurii”, relatează jurnalistul potrivit profit.ro.

În ce constă și cum se explică ”Sindromul ușilor”

În articolul publicat, jurnalistul britanic se oferă să prezinte celor neinițiați „simptomele” acestui caz: „Când se îmbarcă într-un autobuz aglomerat, românii care suferă de sindromul ușilor se vor afla cât mai aproape de ieșire, de obicei în așa fel încât să facă dificil ca altcineva să urce la bord și să stea între ei și ușă.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE! Când trebuie să te FEREŞTI de lavandă, în ciuda zecilor de beneficii ale plantei

Acei suferinzi care, printr-o scurtă perioadă de concentrare, s-au uitat și s-au așezat la o distanță de doi sau trei metri de cea mai apropiată ușă, vor veni, mai degrabă mai devreme decât mai târziu, ridicându-se dintr-odată de pe scaun, să stea cât mai aproape de ușă. Chiar și cei care la prima vedere sunt imuni la Sindromul ușilor vor dezvălui în curând că suferă de o formă de Tourette, spunând cu entuziasm «Coborâți la prima?» («Coborâți la următoarea oprire?»)”

Comentarii:

Sursa


About