Sorina Pintea ARUCĂ BOMBA: prima VICTIMĂ – Un angajat a fost concediat după infiltrarea falșilor pacienți în spitalele din România

  Top Tabu
  8 months ago
  0
  96

Ministrul Sănătății anunță că un anagajat al unui spital din România a fost deja dat afară cu metoda pacientului fals. Ieri, Pintea a anunțat că în spitale vor fi trimiși pacienți falși care vor testa dacă medicii sau asistentele cer mită pacienților. Deși anunțată public abia ieri, operațiunea a început acum câteva săptămâni și a avut un prim rezultat.

Citește și: Zi de FOC în Parlamentul European – Calculele arată că Ursula von der Leyen NU are destule voturi ca să preia șefia Comisiei Europene

“Nu este o idee a mea. Este o parte a strategiei anticorupție pe care trebuie să o implementăm. Deja am început să facem verificări. Avem exemple negative deja. Exemplul pe care pot să vi-l dau este a unui pacient care a mers la spital pentru o fișă medicală pentru permis auto și a plătit analizele și o taxă de celeritate cerută din partea personalului medical auxiliar.

Începând de acum trei săptămâni în urmă am făcut primul astfel de control. Vă pot spune că în acest moment o persoană a părăsit spitalul, am făcut doar cinci acțiuni până acum. Este o parte a strategiei anticorupție. Atunci când pacientul este nemulțumit de actul medical, trebuie să luăm măsuri”, a declarat Sorina Pintea.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *